Materiały z seminarium na temat
prawidłowego oznakowania produktów ekologicznych
Serdecznie zapraszamy Państwa do zapoznania się z materiałami szkoleniowymi przygotowanymi przez zaproszonych specjalistów na seminarium dotyczące prawidłowego oznakowania produktów ekologicznych, które odbyło się w dn. 9 września br. w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie.
1. „Wymagania prawne odnoszące się do znakowania środków
spożywczych – zasady ogólne, doświadczenie kontrolne Inspekcji Handlowej”
– Dariusz Łomowski, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta
Pobierz...
2. „Znakowanie produktów rolnictwa ekologicznego”
– Karolina Socha, Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych
Pobierz...
3. „Wyniki kontroli jakości i prawidłowości oznakowania produktów rolnictwa ekologicznego”
– Justyna Kurowska, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta
Pobierz...
4. „Stwierdzane przez IJHARS nieprawidłowości w zakresie znakowania”
– Karolina Kaszewska – Romańczuk,
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych
Pobierz...
Materiały szkoleniowe umieszczamy na stronie internetowej za zgodą organizatora seminarium – Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie. Każdy zainteresowany przedstawianą tematyką może na własny użytek pobrać i korzystać z materiałów.